Sunteți în pană de idei cu privire la ce să pregătiți pentru prânz astfel încât să fie echilibrat, să vă umple perfect și să vă facă plăcere ? Atunci trebuie să încercați tăițeii udon cu sos delicios de arahide, pui prăjit și legumele preferate. Acesta este un prânz grozav nu doar pentru acasă, ci și de luat în cutie la serviciu pentru a vă încărca cu energie și nutrienți. În plus, este gata în 40 de minute chiar și cu preparare, deci perfect pentru o săptămână aglomerată. 🚀
1 porție conține
- 569 kcal
- 76 g carbohidrați
- 13 g grăsimi
- 42 g proteine
Pentru 2 porții
- 2 ml de ulei de măsline în spray
- 200 g de piept de pui
- 1 strop de curcumă
- 1 strop de chimen măcinat
- 1 strop de piper
- 1 linguriță de sos amino
- 2 ml de ulei de măsline în spray
- 100 g de morcovi
- 100 g de ardei roșu
- 100 g de varză albă
- 50 g de ceapă verde
- 250 g de tăiței udon
- 30 g de unt de arahide
- 2 linguri de suc de lămâie
- 2 linguri de sos amino
- 1 strop de usturoi granulat
- 5 linguri apă
Instrucțiuni:
-
Se prăjește în ulei piept de pui tăiat cubulețe/ tăiței. Se condimentează și se acoperă cu puțină apă. Se scot din tigaie după rumenire. -
Se pune în tigaie partea albă a cepei de primăvară tăiată mărunt. După un timp, se adaugă legumele tocate (morcovi, ardei, varză) și se acoperă cu puțină apă pentru a înmuia mai repede legumele.
-
Între timp, gătiți tăițeii udon. 3 minute vor fi suficiente pentru cei proaspeți sau pre‑fierți. Alternativ, puteți alege alte paste, cum ar fi tagliatelle sau spaghete.
👉🏻 Urmați întotdeauna instrucțiunile de gătit de pe ambalajul produsului ales.
-
Apoi, pregătiți sosul. Pentru aceasta trebuie doar să amestecați untul de arahide, sucul de lămâie, sosul amino de nucă de cocos sau sosul de soia și apa de la tăieței.
-
Când legumele sunt moi, adăugați tăițeii fierți, sosul de arahide și carnea în tigaie și amestecați bine. Se presară cu ceapă de primăvară tocată (folosiți acum partea verde) și puteți savura sau împărțiți în cutii și lăsați pentru a doua zi.
Poftă bună!