Melcii cu scorțișoară aparțin toamnei și cu siguranță nu ar trebui să-i ratezi anul acesta! Dar uneori este o sarcină destul de supraomenească să găsești câteva clipe pentru a‑i coace, când trebuie să aștepți ca aluatul să crească... Dar asta nu înseamnă că nu le poți face mega repede, fără să ratezi o aromă deosebită. Ai nevoie doar de câteva ingrediente și de un cuptor cu microunde pentru a pregăti acest must‑have de toamnă în mai puțin de 3 minute!
Sigur, ți‑ai putea spune că dacă le cumperi de la o cafenea sau de la un supermarket, nici nu trebuie să aștepți cine știe cât timp, dar acestea de casă sunt făcute proaspete, întotdeauna cu ingrediente de calitate, cu mult mai puțin zahăr și, la rândul lor, cu 15 g de proteine per porție! Și asta e ceea ce îți dorești! 🤝🏻
1 porție conține
- 235 kcal
- 20 g carbohidrați
- 11 g grăsimi
- 15 g proteine
Pentru 1 porție
- 30 g de făină de spelta
- 15 g proteine de vanilie
- 2,5 g de praf de copt
- 5 picături de stevia vanilie drops
- 14 g de ghee
- 15 g de Iaurt grecesc
- 12,5 g zahăr din trestie
- 1 g de scorțișoară
- 10 g de ghee
- 30 g de Iaurt grecesc
- 7 g Miere
- 3 picături de extract de vanilie
Instrucțiuni:
-
Se topește ghee‑ul și se amestecă într‑un bol cu toate ingredientele pentru aluat.
-
Se rulează aluatul într‑o fâșie subțire, se unge cu ghee topit, se presară cu zahăr și scorțișoară și se rulează în formă de melc.
-
Se pune melcul într‑un vas de copt și se introduce în cuptorul cu microunde pentru aproximativ 30‑45 de secunde.
-
Apoi scoateți‑l, lăsați‑l să se răcească puțin, acoperiți cu iaurt grecesc și savurați!