Sunt sigur că știți această pâine italiană. Dar probabil mai mult în varianta sărată, cu legume, condimente, poate brânză.... De ce să nu o încerci dulce de data aceasta? Are gustul unui melc cu scorțișoară, dar este mult mai ușor de preparat și cu siguranță vei adora această versiune dulce de focaccia. O gustare perfect pufoasă la care este minunat să adaugi o lingură de brânză de vaci pentru un plus de proteine! 💪🏻
1 porție conține
- 259 kcal
- 42 g carbohidrați
- 3 g grăsimi
- 16 g proteine
Pentru 12 porții
- 400 g de făină
- 150 g de proteine de copt
- 100 g zahăr din trestie
- 1 drojdie uscată
- 400 ml apă
- 5 lingurițe de ghee
- 100 g zahăr din trestie
- 2 lingurițe de scorțișoară
- 140 g de iaurt grecesc degresat
- 2 lingurițe de zahăr pudră din trestie
- 5 picături de extract de vanilie
- lapte
Instrucțiuni:
-
Se amestecă făina, proteinele de copt, zahărul din trestie și drojdia uscată într‑un castron. Adăugați apă caldă la amestecul uscat și frământați până obțineți un aluat neted și elastic, ușor lipicios. Dacă devine prea lipicios, adăugați puțină făină. -
Lăsați aluatul să se odihnească într‑un loc cald, sub un prosop, timp de cel puțin o oră, pentru a crește frumos.
-
Într‑o cratiță, se încălzește untul ghee. Se încorporează zahărul din trestie și scorțișoara.
-
Se unge un vas de copt cu unt ghee. Se pune aluatul crescut în ea și se întinde cu mâinile. Folosiți‑vă degetele pentru a face ușoare goluri în aluat.
-
Se toarnă untul topit, zahărul și scorțișoara peste aluat.
-
Se bagă în cuptor la 180 °C timp de 25‑30 de minute. Se coace până devine auriu.
-
Se amestecă iaurtul grecesc cu zahărul pudră, extractul de vanilie și puțin lapte.
-
Se lasă focaccia coaptă să se răcească ușor. Înainte de servire, acoperiți fiecare bucată cu glazura de iaurt.
-
Poftă bună.