Un alt lot de dulciuri de Crăciun este aici! De data aceasta, aceste fursecuri crocante cu scorțișoară făcute cu făină de ovăz fără gluten și fără unt, care sunt excelente atât pentru masa clasică de sărbători, cât și ca o gustare sau un desert ușor de preparat cu ceai și cafea. Așadar, când aveți de gând să le mâncați?
1 porție conține
- 109 kcal
- 6,7 g carbohidrați
- 5,7 g grăsimi
- 5,7 g proteine
Pentru 12 porții
- 1 cană de făină de ovăz fără gluten
- 30 g de proteine cu scorțișoară
- 1 ou
- 50 g de ulei de nucă de cocos
- 2 linguri de Iaurt grecesc
- 60 g de sirop de cicoare
- 1 lingură de melasă de trestie
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1,5 de linguriță de scorțișoară
- 1,5 de linguriță de ghimbir măcinat
- 1/4 de linguriță de nucșoară
- 1 linguriță de vanilie măcinată
- 2 strop de cuișoare
- 1/4 de linguriță sare
- 1 lingură zahăr din nucă de cocos
- 1 linguriță de scorțișoară
Instrucțiuni:
-
Se amestecă zahărul de nucă de cocos și scorțișoara. -
Pregătiți aluatul - amestecați proteinele, făina și condimentele într‑un bol.
-
Într‑un alt bol, se amestecă ingredientele lichide - oul, melasa, siropul de cicoare și iaurtul.
-
La final, se amestecă totul și se mai adaugă făină dacă este necesar. Se modelează în bile cu mâinile umede.
-
Se tăvălesc bilele prin amestecul de zahăr, se așază pe o foaie de copt cu hârtie de copt și se întind puțin.
-
Coaceți la 185 °C timp de 12‑15 minute.
-
Lăsați să se răcească și serviți. Poftă bună!