Salatele nu trebuie să fie plictisitoare! Vino să te convingi cu aceasta shawarma cu orez crocant și dressing fin deasupra. O poți mânca acasă, dar nu-ți fie teamă să o iei într‑o cutie to‑go. Este ideal ca o cină ușoară, adăugați proteina preferată (noi am optat pentru pui de data aceasta) și sunteți gata. 🥗
1 porție conține
- 485 kcal
- 55 g carbohidrați
- 15 g grăsimi
- 36 g proteine
Pentru 2 porții
- 100 g de orez iasomie
- 5 g de ulei de măsline în spray
- 1 strop sare
- 1 strop de boia dulce
- 1 strop de oregano
- 1 strop de usturoi granulat
- 200 g de piept de pui
- 1 linguriță de ulei de măsline
- 1 strop sare
- 1 strop de curcumă
- 1 strop de chimen măcinat
- 1 strop de scorțișoară
- 1 strop de usturoi granulat
- 1 strop de piper
- 5 linguri de suc de lămâie
- 1 lingură de tahini
- 50 g apă
- 140 g de iaurt grecesc degresat
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 căpățănă de usturoi
- 1 linguriță Miere
- 1 cană de mix de salată
- 200 g de castraveți
- 50 g de ceapă roșie
- 2 linguri de mentă
Instrucțiuni:
-
Se prepară orezul crocant: se preîncălzește cuptorul la 200 °C. Așezați orezul fiert răcit pe o foaie de copt. Amestecați‑l cu ulei de măsline și condimente. Coaceți timp de 30‑35 de minute, amestecând la jumătatea timpului (aveți grijă să nu‑l ardeți). -
Între timp, se condimentează puiul cu mirodenii și se acoperă bine. Se încinge uleiul de măsline într‑o tigaie la foc mediu. Când tigaia este suficient de fierbinte, adăugați puiul. Se prăjește până când este gata și apoi se îndepărtează de pe foc.
-
Se toacă toate ingredientele pentru salată (salată, castravete, ceapă și mentă) și se pun într‑un bol mare. Se adaugă puiul și orezul crocant.
-
Într‑un blender, se amestecă toate ingredientele pentru dressing până când se formează o consistență omogenă și cremoasă. Gustați și condimentați dacă este necesar.
-
Se toarnă dressingul pe salată, se amestecă totul și se savurează!