Toamna/iarna și împreună cu ele o supă caldă bună de dovleac Hokkaido cu morcovi și cartofi nu trebuie ratată. Dacă nu ați folosit lapte de cocos în loc de clasica smântână, trebuie neapărat să remediați asta. Condimentată cu turmeric. Papilele tale gustative vor dansa!
1 porție conține
- 332,2 kcal
- 28 g carbohidrați
- 22,2 g grăsimi
- 5,4 g proteine
Pentru 5 porții
- 460 g de dovleci
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 335 g de cartofi
- 2 căpățăni de usturoi
- 400 ml de lapte cocos
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță de curcumă
- 1/2 de linguriță de ardei roșu
- 1,4 de linguriță de piper
- 850 ml apă
- 5 lingurițe de Vilgain buion de legume
- 1 linguriță de chimen măcinat
- semințe de dovleac prăjite
- frunză de pătrunjel
- suc de lămâie
Instrucțiuni:
-
Mai întâi, tăiați ingredientele. Se taie dovleacul cubulețe, ceapa se toacă mărunt, morcovul se taie în bucăți mai mari și usturoiul se toacă mărunt.
-
Se prăjește ceapa în ulei, se adaugă usturoiul, apoi dovleacul, morcovul și cartoful. Se amestecă puțin, se toarnă apă și se adaugă sare și chimen măcinat. Se fierbe până se înmoaie.
-
Odată fiert, se amestecă totul cu un blender. Se adaugă bulionul, condimentele și se amestecă bine. La un timp după ce supa încă fierbe, se toarnă laptele de cocos.
-
Se lasă supa cu lapte de cocos să fiarbă puțin și se servește. Stropiți cu lămâie, presărați cu semințe de dovleac sărate și pătrunjel proaspăt după gust.
-
Poftă bună!