Căutați desertul perfect neted și plin de ciocolată? Atunci trebuie să încercați aceste brioșe, care stimulează cucombinația de cacao și cafea și sunt generoase în proteine. Nu ezitați să adăugați glazură cu brânză de vaci sau toppingul dvs. prebio preferat deasupra, sau pur și simplu mâncați‑le acasă, la școală, la serviciu sau scoase din cutie într‑o călătorie. 🧁
1 porție conține
- 169 kcal
- 21 g carbohidrați
- 8 g grăsimi
- 7 g proteine
Pentru 12 porții
- 1 cană de făină de ovăz
- 1/2 cană de cacao
- 30 g de proteine de ciocolată
- 1 linguriță de praf de copt
- 1/2 de linguriță de bicarbonat de sodiu
- strop sare
- 1/2 cană zahăr din nucă de cocos
- 1/2 cană de chipsuri de ciocolată
- 2 ouă
- 1/2 cană de Iaurt grecesc
- 60 g de unt de migdale
- extract de vanilie
- 2 lingurițe de Vilgain cafea instant
- 1 espresso
- 60 g de piure de mere
- 40 g de ulei de nucă de cocos
Instrucțiuni:
-
Preîncălziți cuptorul la 175 °C și pregătiți o formă pentru 12 brioșe. -
Într‑un bol mare, amestecați făina, pudra de cacao, pudra proteică, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea și zahărul de cocos.
-
Într‑un alt bol, bateți împreună ouăle, iaurtul grecesc, laptele de migdale, uleiul de cocos topit, extractul de vanilie și cafeaua instant de bună calitate. Se adaugă espresso‑ul răcit și sosul de mere.
-
Se toarnă ingredientele umede în ingredientele uscate și se amestecă ușor până când totul este combinat. La final, adăugați bucățile de ciocolată neagră.
-
Împărțiți aluatul în mod egal în formele pregătite, umplând fiecare cu aproximativ 3/4. Se acoperă cu bucăți de ciocolată pentru decor.
-
Coaceți timp de 18‑22 de minute, până când o țepușă introdusă în centrul brioșei iese curată.
-
Lăsați brioșele să se răcească și savurați!