Petrecerea se apropie și nu știi ce să pregătești? Nu vrei să sfârșești cu clasicii melci de pizza? Înainte să cumperi frenetic chipsuri și alte gustări care nu vor face nimic pentru organismul tău, încearcă această pâine Pull Apart Bread. Este un preparat simplu și rapid la care nu trebuie decât să adaugi sosul tău preferat și legume tocate și ești gata. 👌🏻
Acesta are și o formă drăguță de Crăciun, pentru că l‑am modelat într‑un brad de Crăciun, așa că, pe lângă gustul grozav, va face și un adevărat spectacol de sărbătoare! 🎄
1 porție conține
- 64 kcal
- 8 g carbohidrați
- 2 g grăsimi
- 3 g proteine
Pentru 24 porții
- 250 g de amestec de copt fără gluten
- 140 g apă
- 5 g zahăr din trestie
- 25 g de Vilgain grass - fed ghee
- 4 g de drojdie uscată
- 1/2 de linguriță sare
- 1 cană de baby spanac
- 100 g de brânză tare
- 100 g de ricotta
- linguriță de usturoi uscat
- 1 cană de busuioc proaspăt
- strop sare
- linguriță de ulei de măsline
- 50 g de Vilgain sos de roșii puttanesca
Instrucțiuni:
-
Mai întâi, pregătiți maiaua. Fărâmițați drojdia în apă călduță, adăugați zahărul și lăsați‑o să se odihnească aproximativ 10 minute pentru a activa starterul. -
Într‑un castron, se toarnă amestecul de făină de copt fără gluten, sare și se adaugă ghee sau seu de vită înmuiat. Se toarnă maiaua și se frământă cu ajutorul unui robot de bucătărie pe viteză medie. După 6‑8 minute, se transferă aluatul pe un blat presărat cu făină și se lucrează pentru a obține o pâine mare. Se lasă să crească într‑un loc cald timp de cel puțin o oră.
-
Preîncălziți cuptorul la 215 °C și tapetați o tavă mare cu hârtie de copt.
-
Înainte de a începe să faceți gogoșile mici, pregătiți umplutura. Se amestecă într‑un bol spanacul tocat, eidam ras, ricotta sau iaurtul grecesc, pudra de usturoi, busuiocul, pătrunjelul și sarea.
-
Se împarte aluatul în 24 de bucăți mici. Mai întâi, se rulează o bilă mică, se presează într‑o chiftea mai groasă, se adaugă o linguriță de umplutură de spanac și se rulează din nou într‑o bilă.
-
Apoi puteți începe să vă faceți bradul. Stivuiți toate gogoșile pe foaia de copt. Începeți cu una deasupra și adăugați treptat mai multe rânduri până când aveți o piramidă înaltă. Ungeți cu puțin ulei de măsline partea de sus a gogoșilor înainte de coacere.
-
Coaceți timp de 15 - 20 de minute.
👉🏻 Sfat prietenos: fiecare cuptor coace puțin diferit, așa că supravegheați copacul. Gogoșile ar trebui să aibă o crustă crocantă frumoasă și o culoare aurie.
-
-
Se servesc calde cu sosul preferat.
Așa că poftă bună și Crăciun fericit! ✨