Știm deja de ce aceste paste cu ceapă caramelizată au devenit un hit pe internet! Combinația irezistibilă de arome se pretează ca o cină rapidă ușoară sau un prânz la cutie. Este perfectă atât pentru iubitorii de legume, cât și pentru consumatorii de carne care doresc să încerce ceva fără carne câteva zile pe săptămână. Deși la prima vedere pare complicat, aveți încredere că o puteți face chiar și cu zero abilități în bucătărie. Și asta e minunat, nu‑i așa? ✨
1 porție conține
- 474 kcal
- 43,3 g carbohidrați
- 26,9 g grăsimi
- 15,7 g proteine
Pentru 4 porții
- 3 cepe
- 50 g de roșii uscate
- 1 usturoi
- 50 ml de ulei de măsline
- 250 g de lapte cocos
- 1 linguriță Săruri de Himalaya
- 1 linguriță de mirodenii de Provence
- frunză de pătrunjel
- 1/2 de linguriță de boia măcinată
- 250 g de paste cu năut
Instrucțiuni:
-
Se curăță ceapa, se taie în felii subțiri și se pune într‑un vas de copt. -
Se adaugă roșiile uscate la soare și se adaugă uleiul (ulei de măsline sau cel de la roșii).
-
Se presară ierburi aromatice, boia și se pune în mijloc căpățâna de usturoi pe care am tăiat‑o de sus (instrucțiuni în video).
-
Se acoperă cu folie și se coace la 190 °C timp de 40‑50 de minute, verificând și amestecând de 1‑2 ori dacă este necesar în timpul coacerii. Între timp, se fierb pastele.
-
După ce am scos legumele coapte din cuptor, stoarcem usturoiul, amestecăm cu laptele de cocos și adăugăm la paste. Dacă este necesar, se condimentează și se amestecă bine.
-
Se presară cu pătrunjel și se servește.
-
Poftă bună!
-