Cui nu i‑ar plăcea ramenul, o supă plină de legume, vitamine și proteine.
Ramen este o supă tradițională japoneză care constă în tăiței gătiți într‑un bulion puternic, adesea cu adaos de pastă miso, sos de soia, ghimbir și alte condimente. Supa poate fi, de asemenea, completată cu diferite ingrediente pentru a se potrivi preferințelor gustative ale fiecăruia. Ouăle, bucățile de carne, legumele, fructele de mare și alte ingrediente sunt excelente.
Astăzi avem o rețetă de supă vegetariană miso care vă va umple și vă va da multă energie. Așa că haideți să o facem!
1 porție conține
- 485 kcal
- 42 g carbohidrați
- 24 g grăsimi
- 22 g proteine
Pentru 2 porții
- 515 ml de bulion de legume
- 200 ml apă
- 20 g de pastă miso
- 10 g de tahini
- 15 g ulei de avocado
- 160 g de tofu
- 2 ouă
- 3 g de chili
- 60 g de varză
- 60 g de ciuperci champignon
- 40 g de morcovi
- 50 g de praz
- 1 lime
- 60 g de tăiței ramen
- 1/2 de linguriță sare de mare
- piper roșu
- 1/2 de linguriță de boia măcinată
Instrucțiuni:
-
Morcovii se curăță și se taie în fâșii cu ajutorul unui peeler sau al unei răzătoare. Spălați varza, aruncați frunzele stricate și tăiați‑o în jumătate. Ciupercile se curăță și se taie felii. Se taie prazul în rondele. -
Se aduce bulionul împreună cu apa și 1/2 din cantitatea de morcovi și ciuperci la fierbere și se lasă legumele să fiarbă.
-
Când legumele sunt aproape gata, adăugați prazul și tăițeii și fierbeți supa până când tăițeii sunt moi.
-
Se oprește focul și se adaugă tahini, pasta miso și se condimentează supa cu sare, piper și chilli.
-
Restul de morcovi și ciuperci se prăjesc într‑o tigaie până devin aurii.
-
Se lasă legumele deoparte și se prăjește tofu tăiat cubulețe în aceeași tigaie cu puțin ulei, boia și sare.
-
Ouăle se fierb în funcție de preferințele noastre.
-
Serviți supa cu ou, tofu prăjit și legume. Poftă bună!