Ai intrat în spiritul Crăciunului, vrei niște gustări parfumate cu cafeaua ta, dar nu vrei să mergi până la capăt? Atunci ce‑ai zice să încerci aceste fursecuri moi de turtă dulce pe care le‑am făcut cu fulgi de ovăz, așa că pe lângă gustul deosebit vei primi și o doză bună de fibre! 🍪
1 porție conține
- 120 kcal
- 17 g carbohidrați
- 4 g grăsimi
- 3 g proteine
Pentru 16 porții
- 150 g de Vilgain fulgi de ovăz
- 75 g de făină de ovăz
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 lingură de condimente de turtă dulce
- 1 strop sare de mare
- 30 g de ulei de nucă de cocos
- 120 g de Vilgain miere din zona de pădure
- 1 ou
- 10 picături de extract de vanilie
- 2 linguri de sirop de cicoare
- 80 g de zahăr pudră din trestie
- 10 ml apă
Instrucțiuni:
-
Preîncălziți cuptorul la 175 °C, tapetați o tavă cu hârtie de copt și amestecați ingredientele uscate: ovăz, făină de ovăz, praf de copt, condiment pentru turtă dulce și sare. -
Într‑un alt bol, bateți împreună uleiul de cocos topit, siropul de cicoare, mierea, ouăle și extractul de vanilie. Apoi se amestecă ingredientele umede și uscate până când se unesc într‑un aluat compact.
-
Se modelează aluatul în bile (1 lingură fiecare) și se așază pe foaia de copt. Strângeți‑le ușor cu o furculiță. Coaceți timp de aproximativ 10 minute, până când marginile sunt aurii.
-
Lăsați fursecurile să se răcească pe un suport înainte de a adăuga glazura. Se amestecă apoi zahărul pudră cu puțină apă caldă. Adăugați apa treptat, în funcție de consistență. Se toarnă peste sau se înmoaie biscuiții și se lasă să se întărească.
-
Să aveți poftă!