Iubești produsele de patiserie, dar vrei să le faci pe ale tale cu un plus de proteine? Atunci ce‑ar fi să încerci acești covrigi proteici 🥯 făcute cu iaurt grecesc care sunt gata în cel mai scurt timp, le poți face fără prea multă experiență și le poți umple oricând după pofta inimii!
Sărate sau dulci, la cuptor, ca garnitură la supă sau ca o super gustare pentru călătorii, școală sau serviciu. Așadar, ai de gând să încerci și tu? 🤩
1 porție conține
- 133 kcal
- 17,8 g carbohidrați
- 3 g grăsimi
- 7,3 g proteine
Pentru 6 porții
- 150 g de făină integrală de speltă
- 1 linguriță de praf de copt
- 1/2 de linguriță Săruri de Himalaya
- 140 g de Iaurt grecesc
- 1 ou
- 2 linguri apă
- 2 linguri de semințe
- 1 ou
- fulgi de sare
Instrucțiuni:
-
Într‑un bol, amestecați făina, praful de copt, sarea, iaurtul grecesc, ouăle și amestecați totul bine. Dacă este necesar, adăugați puțină apă. -
Faceți pâini mici din aluat cu o gaură în mijloc. Pentru a face aluatul ușor de lucrat, încercați să vă înmuiați mâinile în apă curată și să lucrați cu mâinile umede, aluatul nu se va lipi la fel de mult.
-
Ungeți covrigii cu ou bătut și presărați‑i cu sare și semințe - vă recomandăm semințe de mac, sare sau susan.
-
Coaceți covrigii la 180 °C timp de 35 - 40 de minute, până devin aurii.
-
Asta este! Apoi lăsați‑i să se răcească și serviți‑i cu ce vă place mai mult. De data aceasta am încercat cremă de brânză, somon afumat și baby spanac și trebuie să spunem: SUNT DE TOP! 🤤