Ce zici de brioșe fără gluten perfect pufoase și în același timp moi de care se poate bucura chiar și un vegan? Dacă aveți chef de un desert ușor sau de o gustare pe care să o duceți la școală sau la serviciu, aceste brioșe vă vor face pe plac. Sunt rapide și ușor de făcut, iar dacă v‑au rămas mere din toamnă, aceasta este modalitatea perfectă de a le folosi. 🍏
1 porție conține
- 121 kcal
- 16 g carbohidrați
- 5 g grăsimi
- 3 g proteine
Pentru 12 porții
- 170 g de mere
- 40 g de unt de migdale
- 30 g de ulei de nucă de cocos
- 180 ml de băutură de ovăz
- 100 g de făină de ovăz fără gluten
- 120 g de amestec de copt fără gluten
- 1 linguriță de scorțișoară
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 lingură de oțet de mere
- 45 g zahăr din trestie
- zahăr cu scorțișoară
Instrucțiuni:
-
Se taie merele în bucăți mai mici. -
Într‑un bol, amestecați‑le cu uleiul, untul de migdale și laptele.
-
Apoi se amestecă treptat toate ingredientele uscate în amestecul umed.
-
Împărțiți aluatul în formele de brioșe și presărați fiecare cu puțin zahăr cu scorțișoară.
-
Coaceți brioșele la 180 °C timp de 45‑55 de minute.
-
Ei bine, puteți servi. Deci, enjoy!