100% unt de caju
Unturile de caju sunt unul dintre cele mai populare unturi de nuci. Acestea au câștigat popularitate datorită gustului lor dulce, care se potrivește cu ușurință cu cremele de nuci aromate, și fără un gram de zahăr sau alți aditivi suplimentari.
Ingrediente ale untului de caju
Înainte de a fi măcinate, nucile caju sunt supuse unui proces blând de prăjire care le dezvoltă și le sporește aroma. Un gust și mai delicios al untului poate fi obținut prin așa‑numita activare a nucilor. Untul de caju obținut din nuci activate este astfel considerabil mai dulce și mai puțin amar decât untul de caju convențional. 100% unt de caju:
- conține aprox. 15 g de proteine la 100 g,
- are un conținut mai ridicat de carbohidrați,
- este o sursă de grăsimi sănătoase,
- conține vitamine și minerale - magneziu, zinc și cupru.
Utilizări ale untului de caju
Unturile de caju sunt cel mai adesea folosite în cerealele pentru micul dejun sau în budinci, dar sunt potrivite și pentru aromatizarea brânzei de vaci, iaurtului sau proteinelor. Cremele de caju își găsesc, de asemenea, utilizarea în coacerea prăjiturilor sau fursecurilor, în rețetele asiatice sau ca înlocuitor vegan pentru smântână.