100% unt de arahide
Untul de arahide este unul dintre cele mai populare alimente "fitness" din ultima perioadă. Și de ce nu, este bogat din punct de vedere nutrițional, accesibil, versatil și are și un gust grozav. Unturile de arahide 100% nu conțin zahăr sau grăsimi adăugate și sunt în mod natural fără gluten.
Ingrediente ale untului de arahide
Ca în cazul oricărui aliment, se pune întrebarea dacă untul de arahide este sănătos. Atâta timp cât nu suferiți de o alergie la arahide sau nu mâncați un pachet întreg într‑o singură ședință, putem spune cu siguranță că este. Untul de arahide 100%:
- Conține o cantitate semnificativă de proteine (până la 25%),
- este, datorită conținutului scăzut de carbohidrați, potrivit pentru o dietă săracă în carbohidrați,
- bogat în grăsimi sănătoase,
- este o sursă de vitamina E, B3 și B6,
- conține minerale magneziu, mangan și cupru.
Utilizări ale untului de arahide
Untul de arahide este cel mai frecvent adăugat la cerealele pentru micul dejun sau întins pe produse de patiserie împreună cu gem, o combinație cunoscută sub numele de unt de arahide și jeleu. Poate fi folosit în coacere, unde funcționează cel mai bine cu ciocolata. În bucătăria savuroasă, este folosit în sosuri sau în multe rețeteasiatice sau mexicane. O noutate poate fi considerată pudră de unt de arahidea cărei consistență este ușor de jucat în rețete. De asemenea, conține o cantitate mai mare de proteine și un conținut vizibil mai scăzut de grăsimi - deci este util chiar dacă vă supravegheați consumul și doriți să vă răsfățați cu un strat bun de