Fulgi întregi de ovăz
Fulgii de ovăz sunt unul dintre cele mai populare alimente din industria alimentară sănătoasă. Pe lângă fulgii de ovăz propriu‑ziși, se pot cumpăra și fulgi de ovăz instant, ceea ce face mult mai ușoară prepararea mâncării preferate. S‑a demonstrat că consumul de fulgi de ovăz ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge, susține funcția imunitară normală și promovează dezvoltarea microflorei intestinale. Este posibil să alegeți:
- făină de ovăz clasică, care este produsă prin aburire succesivă, presare și uscare ulterioară, precum și alte tipuri de făină de ovăz.
- Fulgii de ovăz fini sunt produși prin tăierea boabelor în sine înainte de floculare. Din punct de vedere nutrițional, fulgii nu pierd nimic. Datorită ușurinței cu care se amestecă în apă sau lapte, aceștia sunt uneori denumiți minute, de ex. Vilgain 1 Minute Oats pe care o puteți încerca și într‑o versiune fără gluten.
- Fulgii de ovăz zdrobiți sunt făcuți din făină de ovăz grosieră care este apoi aburită. Întregul proces de producție este astfel inversat. Astfel de fulgi sunt uneori denumiți fulgi instant.
- Fulgii de ovăz germinați sunt mai digerabili deoarece sunt produși din ovăz germinat, care suferă reacții biochimice care descompun parțial nutrienții - cum ar fi Fulgii de ovăz naturali.
- ovăzul jumbo este un fulg de ovăz mare, potrivit pentru prepararea de granola, flapjacks sau biscuiți. Puteți încerca produsele noastre Vilgain Ovăz Jumbo.
Fulgii de ovăz nu conțin gluten în mod natural, însă, din cauza posibilei contaminări cu diferite cereale, trebuie să verificați conținutul de gluten al fiecărui produs. Persoanele cu boală celiacă sau alergie la gluten ar trebui să cumpere numai produse etichetate "fără gluten".
Ce conțin fulgii de ovăz?
Valoarea nutritivă a fulgilor de ovăz variază în funcție de locul de proveniență. Cu toate acestea, diferențele nu sunt prea mari, iar fulgii noștri de ovăz minute (pentru o porție de 100 g) pot fi folosiți ca eșantion de referință:
Valoare energetică | 364 kcal |
Grăsimi | 7,5 g |
Carbohidrați | 54 g |
Proteine | 14 g |
Fibre | 11 g |
În plus, fulgii de ovăz sunt bogați în potasiu, magneziu, fosfor sau vitamine B. Datorită conținutului său ridicat de carbohidrați complecși și fibre, fulgii de ovăz au un indice glicemic scăzut și o absorbție lentă, astfel încât sunt sățioși pentru o perioadă mai lungă de timp.
Rețete cu fulgi de ovăz
Fulgii de ovăz sunt cel mai frecvent folosiți pentru a face terci de ovăz, care este excelent pentru micul dejun, cină sau ca o gustare rapidă, fie că îl preferați cu banană, proteine, apă sau lapte - sau încercați cea mai bună rețetă de fulgi de ovăz. Dacă v‑ați săturat de rețeta dvs. de ovăz încercată și adevărată, puteți încerca una dintre rețetele noastre de fitness:
- overnight oats alias ovăz peste noapte,
- terci de ovăz copți,
- terci de ovăz la microunde,
- fulgi de ovăz sărate,
Și dacă doriți să gustați fulgii de ovăz puțin diferit, încercați să faceți un tort, clătite, pâine cu banane sau smoothie.