Îți place bubble tea, dar nu vrei să bei doar zahăr și ingrediente a căror origine nu o cunoști? Sau vrei să economisești niște bani? De ce să nu‑l faci acasă? Sigur, pare complicat, nu trebuie să faci rost de tapioca... Ei bine, iată o rețetă pentru cea mai rapidă și ușoară băutură care nu-ți va da sugar crash, poate fi aromată de fiecare dată puțin diferit și îți va da un boost de energie datorită calității matcha folosite. 🧋
👉🏻 Btw, în comparație cu cea disponibilă în mod obișnuit în OC are de până la 5x mai puțin zahăr, jumătate din calorii, fără aditivi artificiali și o formulă complet curată cu origini clare.
1 porție conține
- 215 kcal
- 48 g carbohidrați
- 2 g grăsimi
- 3 g proteine
Pentru 1 porție
- 250 ml apă
- 25 g de perle de tapioca
- 3 linguri topping prebiotic de căpșuni
- 250 ml de băutură de ovăz
- 200 ml apă
- 1 linguriță de pudră de matcha
- 2 căpșune
Instrucțiuni:
-
Se aduc la fierbere 250 ml de apă (în general, cantitatea de apă trebuie să fie de 10‑12 ori mai mare decât cantitatea de perle de tapioca). Apoi adăugați perlele de tapioca și fierbeți‑le timp de aproximativ 15 minute, până când sunt aproape transparente.
-
Opriți aragazul, acoperiți cu un capac și lăsați să se termine de gătit timp de aproximativ 5‑10 minute. În timp ce perlele de tapioca sunt încă calde, adăugați toppingul și amestecați bine.
-
Apoi, preparați matcha cu apă și începeți să stratificați în pahar: perle de tapioca, căpșuni feliate, băutură de ovăz bătută și turnați matcha peste toate.
Noroc!