Colagen de vită pentru articulații
Colagenul bovin, cunoscut și sub denumirea de colagen bovin, este extras din pielea și țesuturile conjunctive ale bovinelor. Cel mai adesea este vorba de colagen hidrolizat într‑o formă mai ușor de utilizat de peptide de colagen. Colagenul bovin se caracterizează prin greutatea sa moleculară mai mare, ceea ce face ca acesta să fie absorbit pe o perioadă mai lungă de timp. Cele mai abundente colagenuri sunt de tip I și III, dar colagenul de tip II nu face excepție. O componentă importantă este aminoacidul prolină, care asigură rezistența colagenului.
Efectele colagenului bovin
Datorită proprietăților sale, colagenul bovin este unul dintre cele mai populare suplimente nutritive pentru articulațiicare poate:
- ameliorarea simptomelor osteoartritei,
- reduce inflamația articulațiilor,
- afecta pozitivfuncția tendoanelor și ligamentelor.
Deși colagenul bovin are efecte pozitive asupra sănătății pielii, părului și unghiilor, rezultate mult mai bune pot fi obținute în acest domeniu cu ajutorul colagenului marin.
Dozajul de colagen bovin
Colagenul bovin este recomandat pentru utilizare pe termen lung în doze de 2500‑10000 mg de colagen pe zi. Printre colagenul bovin de cea mai bună calitate este colagenul Peptinex, care provine din pășunile din America de Sud. Peptinex se caracterizează prin compoziția sa unică de aminoacizi și greutatea moleculară scăzută. Îl puteți găsi în produsele noastre Vilgain Suport pentru articulații a Vilgain Complex de colagen.
Suplimentarea cu colagen bovin poate fi parțial înlocuită prin consumul regulat de bulion de vită.