Colagen marin pentru piele și păr
Colagenul de pește, cunoscut și sub denumirea de colagen marin, este cel mai frecvent extras din pielea și solzii peștilor și, eventual, și din crustacee. Acesta este un colagen hidrolizat sub formă de peptide de colagen, care se caracterizează prin greutatea sa moleculară scăzută, ceea ce îl face ușor și rapid de absorbit. Componenta principală este colagenul de tip I, care este responsabil pentru rezistența și elasticitatea pielii, părului, unghiilor, dar și a articulațiilor și tendoanelor.
Efectele colagenului din pește
Datorită proprietăților sale, colagenul marin este considerat un supliment alimentar esențial pentru frumusețe, care este recomandat a fi luat mai ales atunci când se dorește:
- piele fermă și suplă,
- reducerea ridurilor și o piele mai bine hidratată,
- păr puternic și sănătos,
- unghiiputernice.
Administrarea colagenului de pește poate susține, de asemenea, sănătatea articulațiilor, dar este considerat un supliment mai bun pentru articulații colagenul de vităcare conține aminoacidul prolină, care asigură rezistența colagenului.
Utilizarea colagenului marin
Colagenul de pește este recomandat pentru utilizare pe termen lung în doze zilnice de cel puțin 2500 mg. Unele colagen de pește sunt etichetate drept"bioactive". Cu toate acestea, datorită efectelor lor, toate colagenele marine hidrolizate intră în această categorie. O calitate garantată este reprezentată de colagenul marin certificat Naticol®, care se mândrește cu durabilitatea sa și cu studiile care îi confirmă efectele. Aceasta este ceea ce veți găsi în produsul nostru Vilgain Complex de colagen.
O alternativă la suplimentarea cu colagen marin este consumul regulat de bulion de pește.