Sosurile Chutney nu numai pentru carne
Chutney, , este la origine un sos tradițional indian a cărui formă modernă se obține prin gătirea lentă a unui amestec de fructe, legume, condimente (în special chilli), zahăr și oțet. În timpul procesului de gătire, amestecul se îngroașă treptat până capătă o consistență groasă și se dezvoltă aroma tipică dulce‑acrișoară spre picantă.
Pentru prepararea chutney‑ului se utilizează o varietate de fructe și legume, de obicei în funcție de regiune sau de disponibilitatea ingredientelor. Puteți întâlni chutney de ceapă, dovlecel, roșii, dovleac, prune, pere sau mango.
Și cu ce să mâncați chutney? Chutney se potrivește cel mai bine cu carne, pește sau legume la grătar. De asemenea, este excelent în sandvișuri și burgeri sau ca dip pentru brânză, cartofi prăjiți sau legume. Dacă vă pasă de calitate, încercați produsul nostru Vilgain Chutney care sunt făcute în loturi mici pentru a asigura o calitate maximă. Dar fiți atenți, sunt iuți!