Suplimente pentru articulații

Îngrijirea musculo‑scheletică este unul dintre cele mai subestimate domenii ale sănătății umane. Cu toate acestea, nu numai la sportivii de elită cartilajul din articulații se uzează, ceea ce duce la durere și mobilitate limitată.

Nutriția articulară asigură un aport suficient de substanțe care previn uzura cartilajului și acționează, de asemenea, ca hrană pentru tendoane și ligamente. În compoziție suplimente complexe pentru articulații se regăsesc cel mai adesea substanțe de tipul glucozamină, sulfat de condroitină sau colagen care au o funcție de construcție în articulații. Acidul hialuronic poate ajuta la ameliorarea durerii, MSM (metilsulfonilmetan) sau omega 3.

Un plus suplimentar este un aport suficient de de vitamina C, vitamina D sau calciu.

Cum se utilizează nutriția articulară?

Suplimentele pentru articulații sunt potrivite pentru sportivii activi, pentru persoanele în vârstă, ale căror articulații sunt supuse la un stres de-a lungul vieții, precum și pentru copiii care fac sport, pentru care contribuie la dezvoltarea corectă a sistemului musculo-scheletic. Este recomandabil să consultați mai întâi un pediatru cu privire la utilizarea nutriției articulare la copii. Un grup special îl constituie apoi persoanele cu o predispoziție ereditară la boli articulare degenerative, așa-numita osteoartrită.

Nutriția articulară este în principal preventivă și servește mai mult ca tratament adjuvant în cazul unei probleme de sănătate. Nutriția articulară trebuie utilizată timp îndelungat pentru a vedea rezultate pozitive, indiferent de momentul din zi în care se ia produsul.

Cum să prevenim durerile articulare?

Pe lângă administrarea de suplimente alimentare preventive pentru articulații, este indicat să:

  • să nu suprasolicitați articulațiile - atenție la supraponderabilitate, care contribuie cel mai mult la suprasolicitare, și la ridicarea incorectă din punct de vedere tehnic a greutăților mari;
  • practicarea regulată a unui sport - mersul pe jos, mersul pe bicicletă sau înotul nu solicită prea mult articulațiile și pot contribui la întărirea acestora;
  • mențineți articulațiile calde.

Bolile ereditare pot avea, de asemenea, un efect negativ asupra sănătății articulațiilor, postura proastă sau încălțămintea necorespunzătoare.

Suplimente alimentare pentru articulații

Îngrijirea musculo‑scheletală este unul dintre cele mai subestimate domenii ale sănătății umane. Cu toate acestea, nu doar la sportivii de elită cartilajul din articulații se uzează, ceea ce duce la dureri și mobilitate limitată.

Nutriția articulațiilor asigură un aport suficient de substanțe care previn uzura cartilajului și acționează, de asemenea, ca nutriție pentru tendoane și ligamente. Substanțele care se regăsesc cel mai frecvent în compoziția suplimentelor articulare complexe sunt glucozamina, sulfatul de condroitină sau colagenul, care au o funcție de construcție în articulații. Acidul hialuronic, MSM (metilsulfonilmetan) sau omega 3 pot ajuta la ameliorarea durerii.

Un aport suficient de vitamina C, D sau calciu este un plus.

Cum să preveniți durerile articulare?

Pe lângă administrarea de suplimente alimentare preventive pentru articulații, se recomandă, de asemenea, să:

  • nu suprasolicitați articulațiile - atenție la supraponderabilitate, care contribuie cel mai mult la suprasolicitare, și la ridicarea incorectă din punct de vedere tehnic a greutăților mari;
  • practicarea regulată a unui sport - mersul pe jos, mersul pe bicicletă sau înotul nu solicită prea mult articulațiile și pot contribui la întărirea acestora;
  • mențineți articulațiile calde.

Bolile ereditare, o postură proastă sau încălțămintea necorespunzătoare pot avea, de asemenea, un efect negativ asupra sănătății articulațiilor.

Cum se utilizează nutriția pentru articulații?

Suplimentele pentru articulații sunt potrivite pentru sportivii activi, pentru persoanele în vârstă, la care o viață întreagă de stres asupra articulațiilor își pune amprenta, precum și pentru copiii care fac sport, pentru care contribuie la buna dezvoltare a sistemului musculo‑scheletal. Este recomandabil să consultați mai întâi un pediatru cu privire la utilizarea nutriției articulare la copii. Un grup special îl constituie apoi persoanele cu o predispoziție ereditară la boli articulare degenerative, așa‑numita osteoartrită.

Nutriția articulară este în principal preventivă și servește mai mult ca tratament adjuvant în cazul unei probleme de sănătate. Nutriția articulară trebuie utilizată timp îndelungat pentru a vedea rezultate pozitive, indiferent de momentul din zi în care se ia produsul. Cele mai populare suplimente pentru articulații includ Geloren Active, Alavis Maxima Triple Blend sau Barny's Triple Blend.

Arată mai mult Arată mai puțin