Îndulcitor de cicoare
Siropul de cicoare este un îndulcitor natural hipocaloric utilizat ca alternativă la zahărul convențional. Siropul se obține prin extragerea rădăcinii de cicoare, care este folosită și pentru a face cafea de cicoare sau cicoare. Pentru siropul de cicoare se aplică următoarele
- conținut scăzut de zahăr,
- conținut ridicat de inulină, fibră prebiotică,
- indice glicemic scăzut,
- potrivit pentru diabetici,
- mai puțin dulce decât zahărul.
Siropul de cicoare poate fi utilizat pentru îndulcirea cafelei, a ceaiului și a altor băuturi, pentru aromatizarea cerealelor pentru micul dejun, a clătitelor sau a iaurtului și, de asemenea, este utilizat în coacere sau gătit. De asemenea, puteți cumpăra îndulcitori de cicoare aromați, care sunt potriviți ca toppinguri.
În afară de diabetici, extractul 100% din rădăcină este potrivit și pentru femeile însărcinate și copii. Siropul de cicoare poate fi, din cauza conținutului ridicat de fibre, nepotrivit pentru persoanele cu boli digestive cronice.