Vilgain Bulgur – cereale ușor de digerat, cu un gust ușor de nucă
Vilgain Bulgur - grâu sfărâmat cu utilizare universală în bucătărie
Mic ca un bob de orez, dar de culoare ocru deschis, uneori chiar maro. Acesta este un mod scurt de a descrie bulgurul, un grâu germinat, rupt grosier și fiert, care seamănă de departe cu vărul său cuşcuş.
O bijuterie balcanică
Nu veți găsi foarte des bulgur în bucătăria cehă, dar originile sale pot fi urmărite până în fosta Iugoslavie, Liban și estul apropiat, unde este încă foarte popular, în special în mâncăruri naționale precum tabouli, pilaf, falafel sau kibbeh.
Un aliment nutritiv și ușor de preparat
Bulgurul de grâu este ingredientul ideal dacă vă grăbiți și trebuie să gătiți ceva rapid și consistent. Puteți prepara un risotto simplu și improvizat, diferite variante de salate reci sau o combinație simplă cu o felie de carne. Pe lângă faptul că este ușor de preparat, bulgurul oferă un gust ușor de nucă de care vă puteți bucura fără să vă balonați.
Vilgain Bulgur în puncte:
- grâu sfărâmat grosier și fiert.
- o delicatesă populară din Balcani și estul apropiat.
- rapid și ușor de preparat
- ușor de digerat fără balonare
- potrivit ca garnitură, în salate, umpluturi sau cu carne
- gust ușor de nucă
Ingrediente
Grâu bulgur măcinat grosier 100%.
Alergenii sunt marcați cu bold în ingredientele produsului.
Tabele calorice
100 g | |
Valoare energetică | 1503 kJ / 359 kcal |
Grăsimi | 2,3 g |
- din care saturate | 0,3 g |
Carbohidrați | 77 g |
- din care zaharuri | 0 g |
Proteine | 10,8 g |
Sare | 0 g |
Instrucțiuni de utilizare:
- Clătiți bine bulgurul, turnați apă clocotită (raport 2:1, apă:bulgur), adăugați sare și o picătură de ulei.
- Se fierbe timp de 2 minute și se lasă să fiarbă încă 20 de minute.
Aviz
- Alimente.
- A se păstra într‑un loc răcoros și uscat, ferit de lumina directă a soarelui, de căldură și de umiditate.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, ID 29269555.