Ceai verde de iasomie – Chun Hao – ceai vrac cu aromă florală, uscat ușor la soare

Ceai verde de iasomie – Chun Hao – ceai vrac cu aromă florală, uscat ușor la soare
Vilgain Ceai verde cu iasomie - frunze întregi de ceai verde rulate cu un parfum delicat de flori de iasomie
Vilgain Ceaiul verde cu iasomie obținut din frunze nefermentate ale plantei de ceai Camellia sinensis vă va oferi o serie de beneficii naturale pe lângă parfumul floral delicat și gustul delicios. Pentru ceaiul nostru, am ales popularul ceai de iasomie de calitate superioară Chun Hao sau "Spring Fluff " - o frunză de înaltă calitate cu o proporție mare de vârfuri parfumate cu flori de iasomie.
Oxidare redusă și eliberare uniformă a aromei
Frunzele de ceai sunt mai întâi culese manual și apoi uscate la soare. Acestea sunt apoi modelate în clopoței sau mărgele. Acest proces încetinește oxidarea lor, astfel încât frunzele păstrează un conținut mai ridicat de uleiuri esențiale și alte ingrediente active. Prin urmare, aromele sunt eliberate treptat în timpul infuzării, iar infuzia are întotdeauna un caracter armonios echilibrat.
Aromă florală
După ce frunzele au fost culese și uscate, ceaiul este acoperit cu flori proaspete de iasomie. Acest lucru conferă frunzelor o aromă delicată de primăvară. Florile sunt îndepărtate după proces pentru a le împiedica să devină amare. Infuzia are astfel un gust plăcut de ierburi, dulce‑acrișor, cu o notă caracteristică de iasomie care evocă o atmosferă liniștitoare.
Băutura ideală pentru momentele de liniște
Ceaiul verde de iasomie este popular pentru gustul său delicat și aroma distinctivă de flori de iasomie. Datorită conținutului său de cofeină , acesta ajută la creșterea vigilenței și la îmbunătățirea concentrării. Ceaiul de iasomie are o lungă tradiție în cultura chineză, unde este căutat ca băutură pentru momente de calm și relaxare. Studii științifice recente sugerează, de asemenea, un efect pozitiv asupra reglării tensiunii arteriale și a activității cardiace [1,2].
Vilgain Ceai verde cu iasomie în puncte:
- ceai verde tradițional fabricat din frunze întregi de Camellia sinensis
- ceai de iasomie de calitate superioară - Chun Hao "Spring Fluff"
- oxidare mai redusă și eliberare mai bună a aromei decât ceaiul măcinat
- iasomia adaugă o aromă florală delicată
- cofeina favorizează concentrarea și memoria
- popular și ca ceai rece, de preferință îndulcit cu miere
- fără adaos de arome și esențe
[1] https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/203337/?amp=1;
[2] https://academic.oup.com/ajcn/article/98/6/1651S/4577472
Ingrediente
Ceai verde (Camellia sinensis) 99,5%, flori de iasomie (Jasminum sambac) 0,5%.
Țara de origine: China.
Instrucțiuni de utilizare
- Se toarnă 7 g de ceai (2 linguri) peste 0,5 l de apă (temperatură 80‑90 °C).
- Se lasă la infuzat timp de 1‑2 minute.
- Potrivit pentru prepararea a două-trei infuzii, pentru prepararea ceaiului rece și pentru infuzarea la rece.
- Număr de porții: 7.
Aviz
- Alimente.
- Depozitați într‑un loc uscat, la temperatura camerei.
- Protejați de umiditate și de lumina directă a soarelui.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, ID 29269555.