Spirulina

Produse: 1
Sortează după
:
Implicit
Vilgain Spirulina BIO
Vilgain Spirulina BIO ⁠–⁠ un superaliment plin de vitamine și minerale, din agricultura ecologică durabilă, pentru terci sau smoothie-uri
200 g
35
29,90 RON

Ce este spirulina?

Spirulina este o algă verde‑albastră (cianobacterie), care este clasificată drept un așa‑numit superaliment datorită conținutului său ridicat de substanțe benefice pentru sănătate. Spirulina este bogată în proteine vegetale (până la aproximativ 60%), vitamine (în special vitaminele B) și antioxidantul C‑ficocianină. Pulberea de spirulină se obține prin uscarea algelor, care erau răspândite în trecut în lacurile subtropicale și tropicale, dar care în prezent sunt cultivate mai ales în laboratoare.

Efectele spirulinei

Spirulina este cunoscută pentru efectele sale antioxidante sau antiinflamatoare. Ea susține sistemele imunitar și cardiovascular și, de asemenea, ajută la reglarea glicemiei, a colesterolului sau a tensiunii arteriale. Alte efecte dovedite ale spirulinei includ:

  • ajută la legarea și astfel descompunerea metalelor grele,
  • ameliorează simptomele alergiilor,
  • ajută la ameliorarea simptomelor sindromului premenstrual,
  • ameliorează simptomele anemiei,
  • combate infecțiile cu drojdii,
  • poate favoriza creșterea rezistenței și a forței musculare.

Efectele spirulinei amintesc în mare măsură de chlorellao altă algă verde considerată un superaliment. Cu toate acestea, spirulina este mai ușor de digerat în comparație.

Utilizarea spirulinei nu a fost suficient studiată la copii și la femeile însărcinate și care alăptează și, prin urmare, nu este recomandată.

Dozajul de spirulină

Cea mai frecvent raportată doză zilnică recomandată este de 2‑5 g de spirulină. Cu toate acestea, au fost observate efecte pozitive chiar și la doze duble. La început, se recomandă să se înceapă cu o doză mai mică, care este crescută treptat până la doza dorită.

Gustul spirulinei amintește multora de note pescărești și pământii. Pentru a o face mai ușor de consumat, poate fi adăugată la smoothie‑uri, sucuri de fructe și legume sau folosită ca agent colorant în diverse băuturi - este deosebit de populară în aceste scopuri spirulină albastră. De asemenea, este potrivită pentru deserturi, supe sau salate.

Arată mai mult Arată mai puțin