Ce este chlorella?
Chlorella este o algă unicelulară de apă dulce care se mândrește cu cel mai mare conținut cunoscut de clorofilă. Datorită conținutului său de alți antioxidanți, proteine vegetale (până la 60%), fibre, vitamine, minerale și alte substanțe bioactive, este una dintre așa‑numitele chlorella "bune pentru tine". superalimente. Chlorella are un perete celular rigid care este nedigerabil pentru organismul nostru, în suplimentele alimentare acest perete este, prin urmare, rupt.
Efectele chlorellei
Chlorella este un antioxidant puternic care ajută la atenuarea îmbătrânirii celulare. De asemenea, este cunoscută pentru capacitatea sa de a lega metalele grele, cum ar fi mercurul sau cadmiul, și de a ajuta la eventuala lor excreție din organism. Efectele chlorellei depind de specia specifică de chlorella și de modul în care aceasta este cultivată. În general, chlorella poate:
- Să întărească sistemul imunitar,
- ajută la reglarea colesterolului,
- reglarea tensiunii arteriale și a nivelului de zahăr,
- ameliora simptomele sindromului premenstrual,
- crește rezistența și forța musculară.
Chlorella este, de asemenea, adesea asociată cu efecte pozitive asupra sănătății oculare, hepatice și digestive. Efectele sale amintesc în mare măsură de spirulină care este de obicei mai digerabilă decât chlorella.
Utilizarea chlorellei nu este recomandată femeilor însărcinate sau care alăptează și copiilor din cauza cercetărilor insuficiente.
Dozajul de Chlorella
Chlorella se administrează de obicei în cantități de 3‑10 g pe zi timp de mai multe luni.După consultarea medicului, nici dozele mai mari nu fac excepție, de la care este indicat să crească treptat.
Chlorella este de obicei disponibilă sub formă de capsule sau tablete pentru a oferi o cantitate standardizată. Pulberea de Chlorella poate fi adăugată la smoothie‑uri, sau gătită sau coaptă cu - cu toate acestea, este ușor să se depășească doza recomandată aici.