Făină de nuci

Produse: 2
Sortează după
:
Implicit
Vilgain Făină de cocos, BIO
Vilgain Făină de cocos, BIO ⁠–⁠ Făină aromată delicată pentru deserturi fără gluten
500 g
388
9,29 RON
Vilgain Făină de migdale extra fină
Vilgain Făină de migdale extra fină ⁠–⁠ făină extra fină din migdale
500 g
110
35,90 RON

Făină de alune

Făinurile de nuci sunt o alternativă din ce în ce mai populară la făinurile convenționale, care sunt, de asemenea fără gluten. Acestea sunt obținute prin măcinarea fină a nucilor, ceea ce le permite să se bucure de o proporție semnificativă de acizi grași, fibre, proteine, vitamine și minerale benefice pentru sănătate. Conținutul mai scăzut de carbohidrați este compensat de un conținut mai ridicat de grăsimi.

Atunci când se lucrează cu făină de nuci, trebuie să se acorde atenție faptului că caracteristicile sunt diferite. Acestea sunt lipsite de glutenul care ajută la menținerea aluatului împreună, absorb mai multă apă datorită conținutului lor mai mare de fibre, în special făina de nucă de cocos, și sunt mai predispuse la ardere. Din aceste motive, făinurile de nuci sunt de obicei combinate cu alte făinuri (de exemplu, făină de hrișcă sau sorg pentru a menține statutul de făină fără gluten).

Făina de nuci este utilizată în special în panificație, deserturi fără gluten și crude, dar și în bucătăriile exotice pentru sosuri și dressinguri. Făina de nuci se păstrează în același mod ca și nucile - într‑un recipient închis, fără acces la lumină, căldură și umiditate, în mod ideal în frigider.

Arată mai mult Arată mai puțin