Matcha

Produse: 1
Sortează după
:
Implicit
Vilgain Matcha japoneză BIO
Vilgain Matcha japoneză BIO ⁠–⁠ pulbere pentru prepararea unei băuturi bogate în antioxidanți
50 g
286
37,90 RON

Ce este matcha?

Matcha, cunoscut și sub numele de matcha, este un tip de ceai verde japonez cunoscut pentru culoarea sa galben‑verzuie tipică, consistența pulverulentă și metoda ritualică de preparare. Datorită conținutului său mai ridicat de clorofilă (cauzat de accesul limitat la lumina soarelui înainte de recoltare), pudra de matcha este bogată în aminoaciziantioxidanți.

Efectele matcha

Pudra de matcha este cunoscută în special ca un mare stimulentcare promovează funcțiile creierului - atenția, memoria și reacția. Se caracterizează printr‑un conținut mai mare de cofeină în comparație cu ceaiul verde clasic, dar datorită conținutului de L‑teanină , nu există o scădere ulterioară a nivelului de energie. În plus, L‑teanina are un efect calmant și combate stresul fizic și psihic.

Datorită efectelor sale antioxidante, consumul de matcha a fost legat și de prevenirea bolilor cronice și a cancerului, de reglarea colesterolului și de promovarea sănătății generale a inimii. Datorită conținutului său de EGCG, ceaiul verde matcha poate favoriza arderea grăsimilor.

Matcha și‑a găsit locul și în îngrijirea pielii - o mască ușor de făcut în casă din pudră de matcha și apă poate avea un efect pozitiv asupra pielii acneice sau uscate. În plus, substanțele conținute în matcha au un efect anti-îmbătrânire.

Efectele secundare ale matcha sunt de obicei asociate cu consumul crescut de cofeină - palpitații ale inimii, tremurături, indigestie sau dureri de cap. Prin urmare, este o idee bună să vă monitorizați consumul total de cafeină pe zi.

Cum se prepară matcha?

Prepararea tradițională a ceaiului matcha, fără de care unii oameni nu-și pot imagina consumându‑l, implică un bol special în care pudra de matcha este amestecată cu apă fierbinte. Amestecul este apoi bătut cu un bici unic până când se formează o spumă. O alternativă modernă și rapidă este prepararea matcha într‑un shaker.

Pudra matcha are, de asemenea, aplicații în coacere - bomboane, prăjituri, cheesecake - sau în prepararea băuturilor - încercați matcha latte.

Arată mai mult Arată mai puțin

Articole

Cu ce să înlocuiți cafeaua? Descoperă 7 alternative la cafea
Cu ce să înlocuiți cafeaua? Descoperă 7 alternative la cafea
Există vreo modalitate de a înlocui cafeaua preferată? Da! Avem 7 alternative la cafea care îți vor injecta în mod fiabil o nouă doză de energie în vene. Care sunt acestea?
Cafea vs. Matcha: cum diferă aceste băuturi și care este mai sănătoasă?
Cafea vs. Matcha: cum diferă aceste băuturi și care este mai sănătoasă?
Prin ce se deosebește ceaiul verde japonez Matcha de alte ceaiuri verzi și care sunt efectele sale comparabile cu cele ale cafelei?