Uitați de cremele de "ciocolată" din supermarket, vă prezentăm o cremă delicioasă umplută cu boabe de cacao selectate, ghee și cremă de nucă de cocos, toate de calitate BIO. Aroma autentică de ciocolată și consistența catifelată și fină fac din ea o tartinabilă excelentă pentru pâine prăjită, pentru a o pune în sos de ciocolată, ca ingredient de copt sau pentru a vă aromatiza terciul de dimineață. Dar îl puteți folosi ca orice unt de nuci - chiar și doar o lingură pentru aromă.
Începem producția cu ghee. Acesta este obținut prin fierberea lentă a untului pur de vacă și apoi prin filtrare (în mod clasic, fără a folosi substanțe chimice). Astfel se obține o grăsime din lapte 100% - fără lactoză, fără apă, fără proteine, cu o aromă și o savoare mai intense decât untul. În acest moment, ghee‑ul este gata și pregătit pentru următorul pas important - amestecarea lui cu crema noastră de nucă de cocos 100%, boabe de cacao premium, pudră de cacao și zahăr din trestie. Această combinație îi conferă o aromă bogată de ciocolată, cu o notă de nucă de cocos. Pentru o valoare nutrițională și mai bună și o consistență mai cremoasă, am adăugat și fibrele inulină pentru a face digestia un mare răsfăț.
Ghee (unt clarificat) este un adaos grozav la orice dietă. Acesta conține grăsimi animale de înaltă calitate - inclusiv acid linoleic (CLA) - și vitaminele A, D, E și K. Pe lângă aromă, cacaua și boabele noastre de cacao adaugă o porție echitabilă de minerale (fier, magneziu, fosfor...) și antioxidanți (epicatechin, catechin și procyanidins) pentru a vă proteja organismul de stresul oxidativ.