Sosuri de soia

Produse: 3
Sortează după
:
Implicit
Spray cu uleiuri și sos Vilgain ⁠–⁠ pachet avantajos a uleiurilor și sosurilor în spray-uri, cu dozare ușoară, din ingrediente premium
114,80 RON
143,50 RON
Vilgain Sos de soia în spray
Vilgain Sos de soia în spray ⁠–⁠ sos fără gluten din fasole din Țările de Jos, fără OMG, cu dozator practic
200 ml
27,90 RON
Vilgain Sos de soia Tamari BIO
Vilgain Sos de soia Tamari BIO ⁠–⁠ sos gros și aromat din agricultură ecologică
250 ml
113
24,90 RON

Sosuri de soia de calitate

Majoritatea oamenilor asociază sosul de soia cu consumul de sushi în special. Cu toate acestea, sosul de soia formează o bază solidă a bucătăriei asiatice unde joacă un rol indispensabil în prepararea marinadelor, sosurilor, dressingurilor, precum și a supelor, salatelor și mâncărurilor la ceaun.

Boabele de soia au un gust specific ușor dulce și se caracterizează prin conținutul ridicat de sare. Datorită conținutului lor de acid glutamic, ele au capacitatea de a accentua alte arome și de a adăuga astfel o dimensiune suplimentară a gustului preparatelor - așa‑numitul "acid glutamic". gustul umami.

Tipuri de sosuri de soia

Pentru a înțelege toate tipurile de sosuri de soia și cum să le folosiți corect, probabil ar trebui să participați la un curs specializat. Tipurile de bază de sosuri de soia sunt:

  • Shoyu este un sos de soia tradițional care se face din boabe de soia și grâu. Este potrivit pentru gătit la rece sau pentru aromatizarea mâncărurilor gata preparate.
  • Tamari este creat ca un produs secundar al producției de pastă miso, ceea ce îl face în mod natural fără gluten. Spre deosebire de sosul Shoyu, acesta este mai închis la culoare și mai aromat și este mai potrivit pentru gătit.

În cadrul sosurilor Shoyu, există, de asemenea, o distincție între sosurile deschise și cele închise, care diferă în funcție de timpul de maturare. Rețetele din bucătăria chineză folosesc de obicei sosul de soia deschis, în timp ce bucătăria japoneză folosește în mod tradițional sosul de soia închis. Sosul de soia dulce, preparat din soia și zahăr, este popular în Indonezia. Alte sosuri asiatice, cum ar fi Hoisin, sunt, de asemenea, pe bază de soia, Teriyaki sau Ponzu.

O alternativă la sosurile de soia este sosul amino din nucă de cocos care este potrivit și pentru persoanele cu alergii la soia.

Arată mai mult Arată mai puțin