Concentrat de proteine din zer ultrafiltrat și nedenaturat

Alergeni — mléko, slunečnicový lecitin
Beneficii

Un ingredient valoros

S‑a demonstrat că un consum în cantități adecvate este benefic pentru sănătatea umană.

Sursa :

Natural

Acesta este produs din surse naturale care nu sunt tratate chimic ulterior.

Caracteristici

Proteina din zer se află chiar în vârful clasamentului imaginar al surselor de proteine, ceea ce îi permite să fie reprezentată de toți aminoacizii esențiali, digestibilitate rapidă și o excelentă utilizabilitate pentru formarea masei musculare - conform indicelui DIAAS, are o valoare de 1,09, cu alte cuvinte, se află încă puțin peste plafonul imaginar.

În plus, proteina din zer este o sursă bogată de aminoacizi esențiali cu lanț ramificat BCAA, a căror cantitate în produs este de aproximativ 26%. De asemenea, trebuie acordată o atenție deosebită conținutului de leucină, care este clasificată ca BCAA și este cunoscută în primul rând pentru rolul său important în sinteza proteinelor musculare - este prezentă în proteină în cantitate de aproximativ 14%.

Cu toate acestea, calitatea produsului proteic nu este determinată doar de sursa proteinei, ci și de procesul de producție - în acest caz, este vorba de un concentrat ultrafiltrat nedenaturat, ceea ce înseamnă că au fost folosite membrane semipermeabile pentru a obține o concentrație ridicată de proteine, separând proteina din zer dorită de moleculele mai mici, cum ar fi lactoza. Datorită ultrafiltrării blânde la temperatură scăzută , este posibilă obținerea concentratului de zer fără a deteriora structura proteică nativă, adică denaturând-o.

Concentratul reprezintă cea mai bună alegere pentru marea majoritate a sportivilor

Denumirea "concentrat" indică apoi conținutul de proteine al materiei prime, în acest caz conținutul de proteine se situează în intervalul de aproximativ 70-80%. Pentru majoritatea sportivilor, această cantitate este absolut suficientă, iar din punct de vedere al raportului preț/performanță, concentratul de zer reprezintă cea mai bună alegere posibilă.

Surse

CAMPBELL, Bill, et al. Poziția Societății Internaționale de Nutriție Sportivă: proteinele și exercițiul fizic. Jurnalul societății internaționale de nutriție sportivă, 2007, 4,1: 1-7.

RENNIE, Michael J. și Kevin D. TIPTON. Metabolismul proteinelor și al aminoacizilor în timpul și după efort și efectele nutriției. Revistă anuală de nutriție [online]. 2000, 20(1), 457-483 [vid. 2019-02-20]. ISSN 0199-9885. Disponibil la: doi:10,1146/annurev.nutr.20.1.457

LAYMAN, Donald K. și Jamie I. BAUM. Impactul proteinelor dietetice asupra controlului glicemic în timpul pierderii în greutate. The Journal of Nutrition [online]. 2004, 134(4), 968S-973S [vid. 2019-02-21]. ISSN 0022-3166. Disponibil la: doi:10,1093/jn/134.4.968S