Probiotice

Produse: 0
Sortează după
:
Cele mai scumpe
Nu am găsit niciun produs aici

Produsele au fost văndute. Vă rugăm să contactați serviciul de asistență pentru clienți pentru mai multe informații.

Ce sunt probioticele, prebioticele și sinbioticele?

Probioticele sunt microorganisme vii care favorizează sănătatea și care se găsesc în mod natural în corpul nostru, în special în intestin, unde fac parte din microflora. Cele mai cunoscute culturi probiotice sunt lactobacilii, care descompun lactoza și alte zaharuri, și bifidobacteriile, care influențează pozitiv apărarea noastră naturală.

Prebioticele sunt partea greu de digerat a alimentelor care servește în mare parte drept combustibil pentru culturile probiotice. Astfel, aportul de prebiotice este esențial pentru creșterea și activitatea corespunzătoare a culturilor probiotice.

Combinația dintre probiotice și prebiotice dă naștere așa‑numitelor sinbiotice. Din punct de vedere al beneficiilor, utilizarea sinbioticelor pare a fi mai eficientă în comparație cu probioticele și prebioticele singure. Din acest grup fac parte și Vilgain Probiotice.

Când să luați probiotice și sinbiotice?

Probioticele sau sinbioticele pot fi folosite atât preventiv, cât și ca adjuvant la tratament. Utilizarea lor este cel mai adesea recomandată în timpul:

  • administrarea de antibiotice care perturbă microbiomul intestinal,
  • probleme digestive,
  • boli inflamatorii și autoimune ale intestinului (de exemplu, boala Crohn),
  • un sistem imunitar slăbit, sau
  • sarcină și alăptare.

Probioticele pot fi utilizate, de asemenea, ca măsură preventivă în cazul călătoriilor în străinătate, când microflora intestinală se schimbă adesea, ceea ce poate duce la așa‑numita diaree a călătorului. Probioticele devin, de asemenea, populare în rândul veganilor care nu consumă alimente bogate în probiotice și prebiotice, cum ar fi produsele lactate.

Utilizarea pe termen lung a probioticelor

Probioticele nu se adresează doar problemelor acute. Utilizarea pe termen lung a probioticelor stimulează apărarea naturală, reduce riscul ca tractul digestiv să fie colonizat de tulpini invazive de bacterii care provoacă boli care afectează tractul digestiv și contribuie la bunăstarea interioară generală.

Probioticele și prebioticele din alimente

În plus față de utilizarea de sinbiotice sau suplimente probiotice, microflora intestinală poate fi îngrijită și în cadrul unei alimentații normale. Este suficient să includeți alimente bogate în probiotice și prebiotice.

Cele mai cunoscute grupe de alimente bogate în probiotice includ iaurtul, chefirul, laptele acidofil sau laptele bătut. Apoi, mai sunt brânza bryndza, emmental, mucegai și alte brânzeturi maturate. Dintre sursele "non‑lactoase", merită să menționăm în special legumele fermentate (varză murată, castraveți fermentați, kimchi coreean sau natto japonez), oțetul de mere sau kombucha.

Unul dintre cele mai bune prebiotice este considerat a fi inulina, o fibră solubilă de origine vegetală. Aceasta se găsește în mod natural în cicoare (de exemplu, sub formă de sirop de cicoare), topinambur, usturoi, ceapă sau sparanghel. Substanțele prebiotice pot fi obținute, de asemenea, prin consumul de fructe, legume sau fulgi de ovăz.