Suplimente pentru păr, piele și unghii

Pielea uscată și iritată, unghiile sfărâmicioase și fragile sau pierderea strălucirii și căderea părului sunt cel mai adesea cauzate de o alimentație necorespunzătoare, un stil de viață precar, fluctuații hormonale, stres sau lipsa de îngrijire. Pe lângă îngrijirea externă, este important să nu uitați să luați un aport suficient de de vitamine și mineralea cărui deficiență este o cauză frecventă a calității proaste a părului, unghiilor și pielii.

Cum de a îmbunătăți calitatea părului?

Elementul de bază al fiecărui fir de păr este proteina cheratină, care nu poate fi refăcută prin alimentație. Prin urmare, suplimentele pentru păr de înaltă calitate se concentrează pe susținerea producției de cheratină, îngrijind fibrele de păr individuale sau scalpul. În complex suplimente alimentare pot fi găsite cel mai adesea în:

  • Vitamina B7, cunoscută sub numele de biotină, care susține starea normală a pielii și a părului;
  • msm, sau metilsulfonilmetan, este o formă naturală de sulf care este esențială pentru formarea cheratinei. De asemenea, are un efect pozitiv asupra scalpului și reduce căderea părului;
  • colagen întărește stratul scalpului în care se află rădăcinile părului, ceea ce poate reduce căderea și subțierea părului legată de vârstă;
  • vitamina C acționează ca un antioxidant care protejează părul de stresul oxidativ; de asemenea, contribuie la producția de colagen și la absorbția fierului;
  • Complexul B joacă un rol în producția de acizi nucleici, care fac parte din ADN și contribuie, de asemenea, la creșterea foliculilor de păr;
  • vitamina D induce creșterea și diferențierea keranocitelor, care sunt celule din bulbul pilos;
  • zinca cărui deficiență pe termen lung este asociată cu alopecia. Odată începută suplimentarea, aceasta este de obicei corectată;
  • fiera cărui deficiență este asociată cu căderea părului, deși rolul său nu este pe deplin înțeles. A fost speculată implicarea sa în producerea de gene implicate în desfășurarea normală a ciclului părului.

În plus față de aceste substanțe, următoarele sunt, de asemenea, importante pentru sănătatea părului vitaminele E, seleniu sau magneziu.

Cum de a consolida unghiile slabe?

Ca și în cazul părului, principalul element constitutiv al unghiilor este cheratina. Această proteină conține un număr mare de aminoacizi sulfurați, care formează punți disulfură între ei și asigură astfel rezistența unghiilor. Nutrienții esențiali pentru sănătatea unghiilor sunt:

Studiile în legătură cu sănătatea unghiilor menționează, de asemenea, un efect pozitiv al peptidelor de colagencare au fost raportate ca reducând fragilitatea și deteriorarea unghiilor.

Cum să vă îmbunătățiți pielea?

Colagenul este una dintre componentele de bază ale țesuturilor conjunctive, care include pielea. În reînnoirea celulelor pielii, peptidele de colagen servesc nu numai ca material de construcție, ci și ca molecule de semnalizare. În organismele vii, au fost descrise 28 de tipuri de colagen, dar în ceea ce privește îngrijirea pielii, tipurile de colagen I și III sunt cele mai importante.

Pe lângă colagen, o dietă echilibrată, cu o cantitate suficientă din toate substanțele necesare, este, de asemenea, importantă pentru menținerea unei stări normale. Acestea sunt în special:

Pentru a vă ușura cât mai mult situația, am dezvoltat un supliment alimentar complet, cu tot ce aveți nevoie pentru a vă îngriji unghiile, părul și pielea - Vilgain Păr, unghii și pieleAcest produs poate fi combinat cu peptide de colagen .